ГоловнаКультура

Держкіно заборонило 8 російських фільмів за участю Гальцева і Лепса

Всього в Україні заборонено 431 фільм і серіал виробництва РФ

Держкіно заборонило 8 російських фільмів за участю Гальцева і Лепса
Российский певец Григорий Лепс
Фото: www.bimru.r

Державне агентство з питань кіно анулювало прокатні посвідчення і скасувало держреєстрацію восьми російських фільмів і серіалів за участю актора Юрія Гальцева та музиканта Григорія Лепса (Лепсверідзе).

Про це повідомляється на сайті Держкіно.

Рішення ухвалено на підставі ст.15 Закону "Про кінематографію", п.12 положення про державні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою уряду від 17 серпня 1998 року (у редакції 15 фнваря 2016 року), листів і роз'яснень Міністерства культури від 28 грудня 2015-го і 16 лютого 2016 року щодо порядку виконання цих норм.

Список фільмів за участю Гальцева, на які анульовано прокатні посвідчення і скасувано держреєстрацію: 1) "Про виродків і людей" (х/ф), реж. Балабанов; 2) "Ріелтор" (т/с), реж. А.Хван; 3) "Сказання про Федота Стрільця" (х/ф), реж. С.Овчаров; 4) "Гітлер капут!" (х/ф), реж. М.Вайсберг; 5) "Вулиці розбитих ліхтарів-12" (т/с), реж. А.Шикін, Є.Леонов-Гладишев.

Список заборонених фільмів за участю Лепса: 1) "Операція "Ляльковод" (т/с), реж. К.Захаров; 2) "Гірко!" (х/ф), реж. Ж.Крижовніков; 3) "Умільці" (т/с), реж. В.Аравін.

Загалом на сьогодні в рамках захисту інформаційного простору України Держкіно заборонило 431 російський фільм і серіал.

Нагадаємо, 18 лютого Держкіно заборонило 19 фільмів за участю Сергія Безрукова, Федора Бондарчука, Йосипа Пригожина і Олега Газманова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram