ГоловнаСвіт

Президент Єгипту вперше визнав катастрофу російського А321 над Синаєм терактом

Літак був підірваний, щоб нашкодити відносинам Каїра з Москвою

Президент Єгипту вперше визнав катастрофу російського А321 над Синаєм терактом
Президент Египта Абдель Фаттах ас-Сиси
Фото: EPA/UPG

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі вперше повідомив, що причиною катастрофи російського лайнера A321 компанії "Когалымавиа" над Синайським півостровом був теракт, повідомляє DW.

"Чи закінчився тероризм? Ні, але це станеться, якщо ми об'єднаємося. Той, хто підірвав цей літак, просто хотів вдарити по туризму? Ні, по відносинах з Росією", - заявив він, виступаючи на місцевому телебаченню в середу, 24 лютого.

Раніше президент Єгипту назвав пропагандою твердження терористичного угруповання "Ісламська держава" про її причетність до аварії пасажирського літака з російськими туристами.

За офіційним підтвердженням єгипетською стороною вибуху на борту російського А321 може критися виплата компенсацій сім'ям загиблих в авіакатастрофі, зазначає Reuters.

Нагадаємо, російський лайнер Airbus-321 "Когалымавиа", який здійснював рейс 9268 з Шарм-еш-Шейха в Санкт-Петербург, зазнав аварії 31 жовтня в Єгипті. Літак вилетів з Єгипту о 6:21 (за московським часом), після чого зник з екранів радарів у районі кіпрської Ларнаки. На борту перебували 217 пасажирів і 7 членів екіпажу.

Міждержавний авіаційний комітет заявив, що лайнер розвалився в повітрі. Авіаційна влада Єгипту найбільш вірогідною версією катастрофи літака назвала "технічні неполадки".

17 листопада Федеральна служба безпеки РФ повідомила, що катастрофа сталася в результаті детонації саморобного вибухового пристрою. Справа про катастрофу А321 над Синаєм у Росії проходить як теракт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram