ГоловнаПолітика

Кабмін вирішив створити Агентство повернення активів

Директора Агентства оберуть на конкурсі.

Кабмін вирішив створити Агентство повернення активів
Фото: www.kmu.gov.ua

Уряд у середу прийняв постанову про створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління отриманими від корупційних та інших злочинів активами. Створення цього органу - одна з вимог ЄС для надання Україні безвізового режиму.

Закон, яким передбачено створення Агентства повернення активів, прийняли ще 10 листопада минулого року. Під час розгляду з документа зникли важливі норми, на введенні яких наполягає Європейський Союз. Парламент виправив закон 18 лютого.

4 лютого Кабмін доручив розпочати підготовку до проведення конкурсу на посаду керівника Агентства повернення активів.

Це агентство буде центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом. Його голову призначає на посаду Кабінет Міністрів на 5 років за результатами конкурсу.

Основними функціями агентства стануть: аналіз статистичних даних та іншої інформації про активи; пошук, оцінка активів за зверненням правоохоронних органів; ведення Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт в кримінальному провадженні; співпраця з іноземними державами щодо виявлення активів; роз'яснення правоохоронцям з питань, пов'язаних з активами; управління знайденим майном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram