ГоловнаСвіт

Екс-нападнику збірної Туреччини з футболу загрожує термін за образу Ердогана

В образі Ердогана звинувачується також відомий турецький альпініст

Екс-нападнику збірної Туреччини з футболу загрожує термін за образу Ердогана
Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Колишньому нападнику збірної Туреччини з футболу Хакану Шукюру загрожує до чотирьох років в'язниці за образу президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це пише The Gurdian з посиланням на турецьке агентство Dogan.

Прокуратура Стамбула висунула звинувачення 44-річному Шукюру, який грубо відгукнувся про Ердогана і його сина в своєму твіттері. При цьому про те, що написав екс-футболіст, а також на якій стадії знаходиться розслідування, не повідомляється.

На свій захист Шукюр заявив, що твіти не стосувалися президента країни. Однак прокурор стверджує, що повідомлення у твіттері були "явно пов'язані" з Ердоганом.

Крім того, в образі Ердогана звинувачується відомий турецький альпініст Насух Махрукі, пише турецьке видання Hurriyet. Щодо Махрукі ведеться розслідування за написану ним статтю "Чому Ердоган не має бути президентом".

Хакан Шукюр є найкращим бомбардиром в історії національної команди. За 112 матчів у складі збірної Туреччини він забив 51 м'яч. У 2002 році він виграв бронзові медалі чемпіонату світу.

За свою кар'єру Шукюр виступав за італійські "Інтер" і "Парму", а також за турецький "Галатасарай" і англійський "Блекберн".

Після завершення футбольної кар'єри Шукюр зайнявся політикою і у 2011 році увійшов до парламенту Туреччини від владної "Партії справедливості і розвитку", лідером якої є діючий прем'єр-міністр країни Ахмет Давутоглу. У 2013 році Шукюр покинув лави партії.

Стаття 299 Кримінального кодексу Туреччини передбачає покарання за образу президента країни. Тому, хто порушив її загрожує до чотирьох років в'язниці. У разі якщо образу завдано публічно, термін ув'язнення можуть збільшити. The New Arab пише, що фігурантами схожих справ ставали журналісти, блогери і навіть школярі.

Нагадаємо, у грудні 2014 року турецька поліція заарештувала підлітка за образу Ердогана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram