ГоловнаСвіт

Трамп переміг у Неваді на праймериз серед республіканців

У кокусах узяла участь рекордна кількість виборців

Трамп переміг у Неваді на праймериз серед республіканців
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

На внутрішньопартійних виборах кандидата в президенти США від республіканців у штаті Невада переконливу перемогу здобув мільярдер Дональд Трамп, який набрав 42% голосів.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на опитування американських ЗМІ.

За наявними даними, Трамп набрав найбільшу кількість голосів навіть у вихідців із Латинської Америки, незважаючи на його неодноразові заяви про необхідність побудувати стіну на кордоні з Мексикою для стримування потоку мігрантів.

За друге місце триває боротьба між сенатором від Флориди Марком Рубіо (попередній результат - 25%) і сенатором від Техасу Тедом Крузом (21%).

За попередніми даними, в кокусах у Неваді взяла участь рекордна кількість виборців. При цьому кілька разів повідомляли про вкрай погану організацію виборів, а також про спроби деяких учасників проголосувати більш ніж раз. В офіційному твіттері Республіканська партія пообіцяла розслідувати кожен такий випадок "найсерйозніше".

Нагадаємо, раніше Трамп виграв республіканські праймериз у Південній Кароліні. Він здобув другу перемогу (перша - в Нью-Гемпширі) під час попереднього голосування і закріпив за собою репутацію лідера серед претендентів на висунення кандидатом у президенти США від Республіканської партії.

На кокусах від демократів в Неваді Гілларі Клінтон обійшла сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса. Клінтон раніше перемогла на попередньому голосуванні в Айові, але програла Сандерсу в Нью-Гемпширі. Наступним випробуванням для неї стануть демократичні праймериз у Південній Кароліні 27 лютого. А 1 березня свій вибір зроблять ще 12 штатів.

Вибори президента США пройдуть 8 листопада 2016 року. Нинішній президент Барак Обама на третій термін висуватися не може.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram