ГоловнаЕкономікаБізнес

Bionic Hill: конфлікт із нерозселеними мешканцями будинків барачного типу врегульовано

Людям почали видавати житло.

Bionic Hill: конфлікт із нерозселеними мешканцями будинків барачного типу врегульовано
проект Bionic Hill
Фото: kmv.gov.ua

Керівництво інноваційного парку Bionic Hill заявило про завершення епопеї з розселенням мешканців бараків на території військової частини №136. Про це повідомили в прес-службі компанії, пише РБК-Україна.

Цю інформацію підтвердили жителі будинків барачного типу.

"Ми вдячні підприємцю Василеві Хмельницькому за допомогу у вирішенні нашого житлового питання. Завдяки його зусиллям удалося розблокувати процес отримання квартир. Ми бажаємо успіхів BIONIC Hill і просимо політиків знайти собі іншу тему для піару, припинити цькування цього інвестиційного проекту", - зазначила представник ініціативної групи нерозселених жителів Людмила Лук'янець.

Як зазначають, Bionic Hill не пов'язана із розселенням, однак менеджери проекту сприяли досягненню відповідних домовленостей між сторонами й очікують, що найближчим часом цей процес буде завершено.

2006 року (за шість років до старту проекту Bionic Hill) спеціальна комісія Міністерства оборони України визначила 34 сім'ї, які потребують переселення, і зафіксувала відповідну кількість квартир, підбір яких забезпечує компанія "Столиця-Центробуд". 24 сім'ї вдалося переселити, купивши для них 26 квартир. До останнього часу в будинках барачного типу на території колишнього військового містечка №136 залишалися нерозселеними 10 сімей. Зараз вони почали отримувати житло.

Раніше жителі провели прес-конференцію, на якій назвали політичним піаром ініціативу про скасування землевідведення під проект Bionic Hill. За даними ЗМІ, 4 лютого 2016 року Вищий господарський суд України визнав правомірним рішення Київської міської ради про виділення земельної ділянки під будівництво інноваційного парку Bionic Hill. Це вже четверте судове рішення, яке підтверджує правомірність виділення землі під проект Bionic Hill l. Раніше аналогічні за суттю рішення винесли Господарський суд Києва, Окружний адміністративний суд Києва, Київський апеляційний адміністративний суд, зазначили в компанії.

Bionic Hill (Київ) - проект першого інноваційного парку в Україні. Його суть полягає у формуванні в столиці України східноєвропейської платформи для розвитку високотехнологічного бізнесу. Для цього у Святошинському районі Києва на 147 гектарах території колишньої військової частини заплановано побудувати сучасне наукове містечко, в якому будуть працювати провідні українські та міжнародні компанії в галузі ІТ, біотехнологій та енергоефективності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram