ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив арешт п'ятьом колишнім "беркутівцям" до 23 квітня

Екс-бійців спецроти звинувачують у розстрілі 48 активістів Євромайдану

Суд продовжив арешт п'ятьом колишнім "беркутівцям" до 23 квітня
Фото: Макс Требухов

Святошинський районний суд Києва продовжив до 23 квітня арешт співробітникам спецпідрозділу "Беркут" Павлу Аброськіну, Сергієві Зінченку, Олександру Маринченку, Сергієві Тамтурі й Олегу Янішевському, звинуваченим у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вулиці Інститутській в Києві.

Про це повідомив головуючий суддя Сергій Дячук.

Тож суд присяжних задовольнив клопотання прокуратури і продовжив утримання під вартою обвинувачених ще на два місяці.

Адвокати підсудних просили відпустити їх під домашній арешт, мотивуючи це тим, що, зокрема, Янішевський і Маринченко мають статус учасників бойових дій, оскільки брали участь в АТО. Однак суд відхилив цю вимогу.

Також суд доповнив звинувачення Зінченка й Аброськіна новими інкримінованими статтями - "теракт" і "перешкоджання мирним зібранням і мітингам".

Наступне засідання відбудеться 16 березня об 11:30.

Нагадаємо, в березні-квітні 2014 року заарештували екс-співробітників "Беркута" Зінченка й Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника, який утік з-під домашнього арешту. У лютому і липні 2015 року правоохоронці затримали колишніх бійців Тамтуру, Маринченка та Янишевського. 10 лютого справи всіх затриманих передали до суду, який об'єднав їх в одне провадження.

За словами начальника управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка, екс-"беркутівців" підозрюють не тільки в убивствах, а й у 80 вогнепальних пораненнях активістів. Їм інкримінують вчинення "терористичного акту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram