ГоловнаСвіт

Акціонери ЮКОСу оцінили арештовані у Франції активи РФ в €1 млрд

Під арештом перебуває заборгованість французького супутникового оператора Eutelsat

Акціонери ЮКОСу оцінили арештовані у Франції активи РФ в €1 млрд
Фото: EPA/UPG

Колишні мажоритарні акціонери ЮКОСу, що домагаються стягнення з РФ $50 млрд за рішенням третейського суду в Гаазі, назвали вартість російського майна, замороженого у Франції в рахунок боргу. Вони оцінюють його в €1 млрд, тобто близько 86 млрд рублів.

Про це повідомляє РБК з посиланням на прес-реліз холдингової компанії GML, що представляє колишніх акціонерів ЮКОСу.

Серед заморожених активів - гроші, які зберігаються на рахунку у французькій "дочці" ВТБ в інтересах МІА "Росія сьогодні" і ФГУП "Госзагрансобственность", що управляє російським держмайном за кордоном.

Крім того, під арештом перебуває заборгованість французького супутникового оператора Eutelsat перед ФГУП "Космічний зв'язок", а також більш як 3% акцій Eutelsat, що належать "Космічному зв'язку".

Акціонери ЮКОСу також намагаються спрямувати стягнення на фінансові гарантії, що надаються банком Societe Generale "Рособоронекспорту" у зв'язку з розірванням контракту на постачання кораблів-вертольотоносців типу "Містраль". Представники GML не пояснюють, про які гарантії йдеться і яка їхня вартість.

Нагадаємо, в грудні 2015 року колишні акціонери ЮКОСу, що намагалися стягнути з Росії $50 млрд компенсації за рішенням Гаазького арбітражу, зуміли арештувати платежі французьких компаній Arianespace і Eutelsat на адресу їхніх російських контрагентів. Раніше вони домоглися арешту дипломатичних будівель у Парижі. Крім того, акціонери ЮКОСу претендують на арешт "власності" РФ у Air France.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram