ГоловнаЕкономікаБізнес

"Антонов" підписав дорожню карту виробництва Ан-132 у Саудівській Аравії

Королівство підтвердило свої плани закупити українські літаки.

"Антонов" підписав дорожню карту виробництва Ан-132 у Саудівській Аравії
Фото: antonov.com

Державне підприємство "Антонов" 21 лютого підписало із саудівської корпорацією Taqnia угоду про кооперацію у виробництві Ан-132 в Саудівській Аравії.

З боку "Антонова" підпис поставив президент підприємства Михайло Гвоздьов, від саудівської сторони - президент Taqnia Aeronautics Co. Мохаммед Аль-Гамді.

Документ містить плани постачання, організації експлуатації, післяпродажної підтримки літаків "Антонов" сімейств Ан-132, Ан-148 і Ан-178, а також подальших робіт для запуску коопераційного виробництва Ан-132 в Саудівській Аравії.

"Відбулася дуже важлива подія в кооперації з партнерами із Саудівської Аравії. Сьогодні ми зробили конкретний крок в наших ділових відносинах, заснований на попередніх домовленостях. Цей документ можна розглядати як дорожню карту нашої взаємодії у спільних програмах", - цитує Гвоздьова прес-служба "Антонова".

Нагадаємо, у "Антонова" раніше був підписаний меморандум про намір спільного виробництва 80 літаків Ан-132 для Саудівської Аравії. Частину літаків випустять в Україні (дослідний екземпляр вже будують на "Антонові"), але одночасно з цим у Саудівській Аравії будуть створювати потужності для виробництва цього літака і компонентів на території королівства.

Інтелектуальна власність на літак розподілена в рівних частинах між двома сторонами. Вартості літака поки що не називають. Ан-132 оснастять двигунами Pratt & Whitney - це побажання замовника. Рішення про те, чи підпишуть твердий контракт на 80 літаків, ухвалять після постачання першого зразка.

Ан-132 буде першим літаком в лінійці "Антонова" без російських комплектуючих. Літак призначений для польотів на близько- і середньомагістральних маршрутах, він зможе виконувати широкий спектр завдань з перевезення вантажів. Він буде мати крейсерську швидкість 500 км/год. і максимальну висоту крейсерського польоту 9000 м із максимальним навантаженням 9,2 тонни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram