ГоловнаСвіт

Жителі Болівії заборонили президентові залишатися при владі ще на один термін

Моралес перебуває при владі з 2006 року.

Жителі Болівії заборонили президентові залишатися при владі ще на один термін
Эво Моралес
Фото: http://prima-news.ru

Більшість громадян Болівії проголосували проти поправок до конституції, які дозволили б діючому президентові Ево Моралесу залишитися при владі ще на один термін.

Про це повідомляє euronews.

Як повідомляє агентство AFP із посиланням на приватний телеканал ATB, за попередніми даними, "ні" конституційній реформі сказали 52,3% болівійців, 47,7% підтримали її. Тим часом державний телеканал Unitel повідомив про 51% прихильників і 49% противників реформи відповідно. Підрахунок голосів триває.

Уряд Моралеса, однак, закликав жителів до терплячості, зазначає агентство. За словами віце-президента Альваро Гарсії, розрив між числом прихильників реформи та її супротивників занадто малий, тому необхідно дочекатися остаточних результатів підрахунку голосів.

Референдум з приводу конституційної реформи в Болівії
Фото: EPA/UPG
Референдум з приводу конституційної реформи в Болівії

Участь у референдумі, що пройшов 21 лютого, була обов'язковою. Усього свої голоси віддали 6,5 млн болівійців.

Моралес прийшов до влади у 2006 році, а потім переобирався двічі - у 2009 і 2014 роках.

Якби болівійці підтримали реформу, Моралес зміг би залишатися при владі до 2025 року, зазначає AFP.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Моралес назвав свого міністра лесбіянкою за бесіду з іншою жінкою. Президента Болівії не раз звинувачували в сексизмі та гомофобії. Зокрема 2010 року, виступаючи на конференції, присвяченій питанням зміни клімату, він заявив, що генетично модифіковані продукти є причиною розвитку гомосексуалізму. "Курка, яку ми їмо, напхана жіночими гормонами, тому чоловіки, які споживають її, вже не зовсім чоловіки", - заявив тоді Моралес. Сам глава держави називає себе феміністом і вважає, що "жартує, як мачо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram