ГоловнаСуспільствоВійна

Двох жителів Тернополя засудили до 14 і 15 років в'язниці за вербування в "ДНР-ЛНР"

За теракти обіцяли $1 тис., а в разі смерті - "страховку" в розмірі $20 тис.

Двох жителів Тернополя засудили до 14 і 15 років в'язниці за вербування в "ДНР-ЛНР"
Фото: www.novorosinform.org

Суд засудив до 15 і 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна двох жителів Тернополя за вербування найманців для самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури.

У суді було доведено, що жителі Тернополя, перебуваючи в Росії, познайомилися з ватажками "ДНР" і протягом травня-липня 2014 року вербували найманців для здійснення терактів на території України.

Виконавцям обіцяли 1 тис. доларів за теракти, а в разі смерті - виплатити "страховку" в розмірі 20 тис. доларів і гарантували "додаткову грошову винагороду" за вбивство військовослужбовців і знищення військової техніки ЗСУ.

"Вони також інструктували, організовували матеріальне забезпечення найманців, відправляли їх через територію Білорусі у спеціальний табір в Ростові-на-Дону, організовували і проводили збір грошей, військового спорядження, засобів зв'язку, медикаментів, продуктів харчування та забезпечували їхню доставку бойовикам", - зазначено в повідомленні.

Окрім того, чоловіки розпалювали сепаратистські настрої серед населення в соцмережах, а також організовували мітинги проти дій органів державної влади.

Нагадаємо, 5 лютого суд Києва заарештував Сергія Корсунського, який був учасником захоплення будівлі Служби безпеки в Луганську, а потім - одним із ватажків "ЛНР".

Раніше його помітили в ресторані біля київського стадіону "Олімпійський". Після цього Корсунський оперативно виїхав із Києва, але 

співробітники правоохоронних органів у Полтавській області спіймали його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram