ГоловнаПолітика

Нардеп "Самопомочі" про вихід з коаліції: "Як помився в Чистий четвер"

"Самопоміч" переходить в опозицію

Нардеп "Самопомочі" про вихід з коаліції: "Як помився в Чистий четвер"
Фото: 24tv.ua

Росія захопила східні кордони, а олігархи остаточно захопили владу в Україні. Про це в коментарі LB.ua заявив нардеп "Самопомочі" Роман Семенуха.

"Росія захопила східні кордони, а каганат олігархів остаточно захопив владу в Україні. Це як раз і є урядовий інституційний переворот в чистому вигляді", - заявив він.

З приводу виходу фракції "Самопоміч" з коаліції, Семенуха зазначив: "Це той випадок, де однозначно вважаєш, що діяв згідно з совістю. Тому що далі перебувати в цьому просто не було сенсу, і цього б ніхто не зрозумів ... Як помився в Чистий четвер..."

"Після того, що сталося у вівторок, фактично коаліція припинила своє існування, тому що очевидно, що уряд в парламентсько-президентській республіці, нехай формально, не є контрольованим коаліцією, колективним парламентським органом, який, власне, делегує своїх представників в уряд", - додав нардеп.

Семенуха нагадав, що "Самопоміч" тепер буде в опозиції до нинішньої влади. "В Україні не існувало справжньої опозиції, яка працювала б в інтересах суспільства. Як правило, опозиція (в будь-якому попередньому скликанні) апелює не до інтересів людей, а намагається отримати доступ до розподілу фінансових потоків, впливу і т.ін. Тому в Україні повинна бути перша європейська опозиція", - сказав він.

Нардеп не зміг відповісти, чи будуть приєднуватися до "Самопомочі" в опозицію інші фракції, які зараз не входять до коаліції.

Нагадаємо, після провалу голосування за відставку Кабміну з коаліції вийшла фракція "Батьківщина" і "Самопоміч".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram