ГоловнаСвіт

У Брюсселі домовилися про реформи, щоб Великобританія залишилася в ЄС

Досягнута угода - "справедлива і збалансована"

У Брюсселі домовилися про реформи, щоб Великобританія залишилася в ЄС
Фото: www.ednist.info

Голови держав і урядів європейських країн на саміті в Брюсселі змогли домовитися про пакет реформ, необхідних для того, щоб виключити вихід Великобританії з ЄС, повідомляє DW.

"Угода готова. Драма завершена", - повідомила президент Литви Даля Грибаускайте в п'ятницю, 19 лютого, у своєму Twitter.

Згодом голова Євроради Дональд Туск також у Twitter повідомив про "одностайну підтримку нової угоди", використовуючи хештег #UKinEU (Великобританія в ЄС).

Раніше агентство dpaсо з посиланням на дипломатичні кола повідомило, що на саміті було досягнуто остаточного компромісу з приводу пакету реформ, який повинен запобігти так званому Brexit. Його представили Дональд Туск і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Досягнута угода - "справедлива і збалансована", підкреслив дипломатичний представник, який побажав зберегти анонімність.

Своєю чергою прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив про те, що домігся спеціального статусу для Великобританії в ЄС, передає ТАСС. Про це британський прем'єр також повідомив у Twitter.

"Я домовився про угоду, яка надасть Великобританії спеціальний статус у ЄС. Я зберу завтра кабінет міністрів", - написав він.

Як очікується, за підсумками цієї наради можуть схвалити дату проведення референдуму, на якому піддані Великобританії вирішать, чи залишатися їм у ЄС.

Нагадаємо, за даними соцопитування, вихід Великобританії зі складу Євросоюзу готові підтримати 36% громадян країни. У складі блоку хочуть залишитися 34% британців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram