ГоловнаПолітика

Тука готовий ініціювати введення військово-цивільної адміністрації в Сєвєродонецьку

У місті скинули мера.

Тука готовий ініціювати введення військово-цивільної адміністрації в Сєвєродонецьку
Фото: facebook.com/odalug

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука має намір звернутися до президента Петра Порошенка, для введення ВЦА в Сєвєродонецьку, якщо мерію визнають недієздатною. Про це губернатор Луганщини заявив в ефірі одного з місцевих телеканалів, передають "Українські новини".

"Здорового глузду в тому, що відбувається в політикумі Сєвєродонецька, немає. Спочатку після місцевих виборів демократичні сили підписали Меморандум про спільну роботу і єдність, що дуже радувало і давало надію городянам на відновлення і розвиток Сєвєродонецька. Зараз же частина так званих "проукраїнських" депутатів протизаконно призначає 7 заступників мера, потім знімає неугодного їм мера і вже намагається розподілити міський бюджет собі в кишені, а не на вирішення проблем сєвєродончан. Це чисте антигромадянське захоплення влади одного з головних міст неокупованого Донбасу", - говорить Георгій Тука.

За словами губернатора, депутатський корпус міськради і мерія Сєвєродонецька протягом декількох місяців ухвалюють протиправні рішення і діють із порушенням усіх законодавчих норм України.

"З огляду на ситуацію, що склалася, доручив юристам розібратися, наскільки дієздатна міська рада. Якщо з'ясується, що вона недієздатна, буду змушений звернутися до Президента, щоб ввести ВЦА в Сєвєродонецьку", - заявив голова Луганської обласної ВЦА Георгій Тука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram