ГоловнаПолітика

У "Народному фронті" вважають, що коаліція все ще існує

Радикальна партія так ніколи з більшості і не виходила.

У "Народному фронті" вважають, що коаліція все ще існує
Павел Пинзеник
Фото: nfront.org.ua

Заяви про те, що коаліція у Верховній Раді припинила своє існування і почався відлік часу для формування нової коаліції, не відповідають дійсності.

Про це в коментарі УНІАН сказав перший заступник голови регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник ("Народний фронт").

Він зазначив, що коаліція "Європейська Україна" продовжує свою роботу і налічує у своєму складі достатню кількість народних депутатів.

"Депутатська фракція Радикальної партії хоча свого часу і робила політичну заяву про вихід із коаліції, проте ніяких практичних дій на виконання цих заяв не здійснювала. Жодних документів в апарат Верховної Ради ця фракція не подавала", - сказав Пинзеник.

"Коаліція "Європейська Україна" працює в конституційному складі, і відсутні будь-які підстави стверджувати про припинення її діяльності", - наголосив він.

Він також додав, що вихід фракцій "Батьківщина" і "Самопоміч" зі складу коаліції не позначаться на її діяльності.

"У нас достатньо голосів для прийняття необхідних для країни рішень", - резюмував Пинзеник.

Нагадаємо, коаліція може існувати, допоки під документом про її створення є підписи 226 народних депутатів. Спікер парламенту офіційно оголосив про відкликання підписів тільки членами фракцій "Самопоміч" і "Батьківщина". Три фракції - Блок Петра Порошенка, "Народний фронт" і Радикальна партія Олега Ляшка - разом мають 238 депутатів. Крім того, підписи декотрих депутатів, яких виключили з фракції "Самопоміч", наприклад Ганни Гопко, залишаються під коаліційною угодою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram