ГоловнаСвіт

Нідерланди виділили грант у €50 тис на туалетний папір з антиукраїнською агітацією

Противники УА Україна-ЄС планують надрукувати 100 тис. рулонів туалетного паперу

Нідерланди виділили грант у €50 тис на туалетний папір з антиукраїнською агітацією
Фото: zn.ua

У Нідерландах приватна компанія Raspoetin BV отримала від влади грант у розмірі €50 тис., який планує використовувати для виробництва туалетного паперу з закликами голосувати проти на референдумі щодо Угоди про асоціацію ЄС- Україна.

Про це повідомляє видання z24.

Raspoetin BV є однією з 72 організацій і фізичних осіб, яким комісія з проведення референдуму надала гранти із загального фонду у €2 млн. На "виготовлення, транспортування та розповсюдження туалетного паперу з надрукованими на ньому аргументами проти асоціації і недоліками вступу України в ЄС" виділено €47973.

Raspoetin BV була створена у 2012 році, її власник Рубен Марсман заявив, що є "зацікавленим громадянином" і використовує можливість бути почутим.

"Зазвичай ви отримуєте можливість голосу раз у 4 роки. Тепер у нас є можливість бути почутими в проміжках між виборами. Це досить унікальна можливість для Нідерландів", - сказав він.

Компанія планує надрукувати 100 тис. рулонів туалетного паперу, які поширюватимуться в магазинах. "Але певну частину ми відправимо у впливові інституції Нідерландів", - зазначив Марсман.

Як зазначається, €50 тис. - це максимальний розмір гранту, який виділяє комісія з проведення референдуму. Загалом було відправлено 180 заявок, 72 заявникам виділили фінансування.

У рамках кампанії комісія з проведення референдуму мусить виділити по €700 тис. прихильникам і противникам УА з Україною. Ще €600 тис. нададуть тим, хто підтримує нейтральну позицію.

Референдум у Нідерландах щодо асоціації Україна-ЄС відбудеться 6 квітня.

Нагадаємо, 1 лютого повідомлялося, що кількість противників УА з Україною у Нідерландах скоротилась до 56%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram