ГоловнаПолітика

НАБУ впіймало на хабарі чергового суддю

Голова Козівського суду вимагав 54 тис. грн.

НАБУ впіймало на хабарі чергового суддю
Фото: nabu.gov.ua

У вівторок, 16 лютого, голову Козівського районного суду Тернопільської області спіймали на хабарі понад 54 тис. грн. Операцію провели детективи Національного антикорупційного бюро України спільно зі співробітниками Національної поліції України.

Як повідомляє НАБУ, суддя вимагав й отримав через посередника (адвоката) гроші за прийняття рішення про відмову в задоволенні клопотання про скасування випробувального терміну для заявника. Адвоката, який передавав судді гроші, затримали.

Розпочато розслідування за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Це - п'ятий суддя, якого викрили детективи НАБУ з моменту початку розслідувань. Розмір хабарів, які брали служителі Феміди, становив від 20 тис. до понад 100 тис. грн. Трьом суддям уже повідомили про підозру.

Відповідно до закону "Про Національне антикорупційне бюро України", до підслідності НАБУ належать кримінальні корупційні правопорушення, вчинені державними чиновниками I-II категорій і суддями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram