ГоловнаПолітика

Порошенко не збирається розпускати парламент

"Розпуск Верховної Ради не обов'язок, а лише право президента".

Порошенко не збирається розпускати парламент
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко заявив, що уряд Арсенія Яценюка має піти у відставку. Якщо ж у результаті розпадеться коаліція, президент не має наміру розпускати парламент.

"Розпуск Верховної Ради - не обов'язок, а лише право президента. І я ним скористаюся тільки у крайньому випадку, якого ми просто не маємо права допустити", - заявив Порошенко у своєму зверненні.

"Я переконаний, що країна не має резерву часу, щоб за неповні два роки вже четвертий раз зануритися у виборчу кампанію, та ще й в умовах зовнішньої агресії", - додав він.

Нагадаємо, президент заявив, що звільнить генпрокурора Віктора Шокіна, і закликав відправити діючий уряд у відставку. При цьому він допустив, що новий уряд сформує Арсеній Яценюк. На його думку, новий Кабмін має бути технократичним.

До коаліції зараз входять фракції "Блок Петра Порошенка", "Народний прем'єр", "Самопоміч" і "Батьківщина", у яких на чотирьох 262 народні депутати. Якщо з коаліції вийде прем'єрський "Народний фронт", в коаліції залишиться 181 народний депутат, чого недостатньо для існування коаліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram