ГоловнаПолітика

USAID позитивно оцінило реформи МінАПК

Сполучені Штати готові підтримувати ініціативи України в сільському господарстві.

USAID позитивно оцінило реформи МінАПК
Фото: usaid.gov

Американське агентство міжнародного розвитку (USAID) високо оцінило реформи, які проводить Мінагрополітики України. Про це йдеться в офіційному листі організації, яке опублікувала прес-служба міністерства.

USAID відзначає, що продовження роботи над просуванням інституційних реформ Міністерством аграрної політики і продовольства має вирішальне значення для успішної реалізації Національної стратегії 2015-2020.

"USAID приємно відзначити, що, проводячи ці реформи, міністерство переформатує себе в більш ефективний орган влади. В результаті ініціативи міністерства щодо реалізації дерегуляції в сільському господарстві, яка почалася минулого року, сільськогосподарські виробники зараз можуть повторно інвестувати сотні мільйонів доларів заощаджень, які реалізовані ними внаслідок дерегуляції, розвивати свій аграрний бізнес і вносити свій вклад в економіку України", - йдеться в листі.

На думку USAID, міністерству необхідно вирішити питання реформ сільськогосподарських земель і іригаційних потреб. "У зв'язку з цим USAID прагне підтримувати подальші реформи в сільському господарстві України спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та іншими зацікавленими сторонами, щоб досягти заслуженого розвитку і процвітання", - сказано в листі.

USAID було створено при уряді США в 1961 році з ініціативи Джона Кеннеді. Агентство підтримує розвиток демократії, економіки, охорони здоров'я, надає екстрену гуманітарну допомогу і сприяє в запобіганні конфліктів більш ніж у ста країнах світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram