ГоловнаСуспільствоВійна

Двох бійців 92-ї бригади затримали у справі про загибель Ендрю

В обстрілі зведеної мобільної групи запідозрили Олександра Свідра та Павла Долженка.

Двох бійців 92-ї бригади затримали у справі про загибель Ендрю
Фото: ru-newz.ru

Військова прокуратура сил АТО в п'ятницю та неділю затримала двох демобілізованих бійців 92-ї бригади ЗСУ за підозрою в обстрілі 2 вересня минулого року зведеної мобільної групи, яка займалася боротьбою з контрабандою.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", Краматорський міський суд у п'ятницю пізно ввечері заарештував демобілізованого старшину окремої розвідроти 92-ї ОМБ Олександра Свідра ("Змія"). Йому висунуто звинувачення за ч. 2 ст. 115 КК України - умисне вбивство з обтяжуючими обставинами.

У неділю військова прокуратура сил АТО затримала демобілізованого бійця розвідроти Павла Долженка (позивний "Крим"). Йому інкриміновано ту саму справу.

Як заявив товариш по службі бійців юрист Леонід Маслов, підозри проти Долженка та Свідра "ґрунтуються на тому, що в 92-й бригаді, крім них, ніхто цього зробити не міг".

"100%-ве алібі хлопців на момент вибуху слідство пояснює тим, що вони встановили міни заздалегідь (між п'ятою і шостою годиною ранку), повернулися в розташування роти і вдавали, що сплять. А підірвав ці міни хтось інший", - заявив Маслов.

Він повідомив також, що в понеділок на допит до військової прокуратури сил АТО в Краматорськ викликали ще трьох розвідників 92-ї бригади, які зараз служать.

Нагадаємо, 2 вересня поблизу Щастя (Луганська обл.) було розстріляно зведену мобільну групу, загинули дві людини - відомий волонтер Андрій "Ендрю" Галущенко і співробітник фіскальної служби, чотири людини були поранені.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука тоді заявив, що до злочину причетні військовослужбовці одного з підрозділів Збройних сил України, які покривають контрабанду товарів через лінію розмежування в цьому районі, зокрема 92-ї ОМБ.

Командир 92-ї ОМБ Віктор Ніколюк відкинув звинувачення на адресу бригади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram