ГоловнаСвіт

Румунія скасує візовий збір для українців

Порошенко провів переговори з румунським президентом Йоханнісом

Румунія скасує візовий збір для українців
Порошенко и Йоханнис
Фото: president.gov.ua

Румунія скасує для українців плату за отримання національної візи.

Як ідеться в повідомленні прес-служби президента України, про це Петро Порошенко говорив сьогодні в Мюнхені з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом. Вони домовилися прискорити підписання відповідної угоди.

Переговори також стосувалися співпраці між країнами у сферах енергетики, транспорту і прикордонної інфраструктури. Глави держав також обмінялися думками з питання придністровського врегулювання та російської агресії проти України.

Йоханніса запросив Порошенко з візитом до Румунії цього року.

Нагадаємо, що Румунія наразі не входить до Шенгенської зони. Однак громадяни України, які мають шенгенську візу або візу Хорватії, Болгарії та Кіпру, можуть в'їжджати до Румунії за нею. Тривалість перебування при цьому не може перевищувати 90 днів за період 180 днів.

Для отримання національної румунської візи необхідно заплатити 35 євро у разі звичайного оформлення або 70 євро за термінове.

Варто зауважити, що 18 грудня 2015 року Європейська комісія рекомендувала Раді Євросоюзу виключити Україну з числа країн, громадянам яких потрібно отримувати візи для короткострокових поїздок до держав-учасниць Шенгенської угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram