ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі перебуває п'ять тисяч російських військовослужбовців, - Порошенко

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомляли про 7 тис. військових із Росії

На Донбасі перебуває п'ять тисяч російських військовослужбовців, - Порошенко
Петр Порошенко
Фото: пресс-служба Президента

На Донбасі продовжують перебувати 5 тис. російських військовослужбовців. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас продовжують перебувати 5 тис. російських військовослужбовців на Донбасі", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 8 лютого начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко повідомив, що на території тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей України перебувають близько 7 тис. кадрових російських військових. Начальник Генштабу додав, що також є кадрові військовослужбовці РФ, які проводять навчання і підготовку так званих корпусів "ЛНР", "ДНР" і перебувають у цих формування на відповідних посадах.

Як повідомляли, Президент України Петро Порошенко назвав Володимира Путіна лідером альтернативної Європи.

За його словами, зараз існують спроби створити нову Європу з іншими цінностями - ізоляціонізмом, гомофобією, неповагою до прав людини, релігійним фанатизмом. "Ця альтернативна Європа має свого власного лідера. Його звуть пан Путін. Ця альтернативна Європа має своїх піхотинців. Це проросійські й антиєвропейські партії, які є в кожній європейській країні", - сказав Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram