ГоловнаПолітика

Порошенко зажадав не поновлювати на посадах чиновників, спійманих на хабарах

Президент написав листа прем'єрові, генпрокурору та керівникові НАБУ

Порошенко зажадав не поновлювати на посадах чиновників, спійманих на хабарах
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко звернувся до прем'єр-міністра, генерального прокурора і голови Антикорупційного бюро з офіційним листом, в якому закликав не зволікати з покаранням виявлених корупціонерів.

Офіційні листи опубліковано на сайті Президента.

Порошенко нагадав, що голову Держслужби зайнятості Ярослава Кашубу та заступника директора департаменту державної експертизи Держслужби експертного контролю Сергія Головатого затримали за хабарництво. Також була виявлена причетність до корупції голови Держслужби експертного контролю Юрія Терещука. Однак затримані чиновники, згідно з рішеннями судів, вийшли на волю і поновлюються на своїх посадах.

"Вважаю неприйнятним бездіяльність правоохоронних органів і керівництва уряду. Чиновники, щодо яких є обґрунтовані підозри у вчиненні корупційних злочинів, повинні бути звільнені або щонайменше відсторонені від виконання посадових обов'язків на час проведення слідства і суду. Очікую ефективної і результативної реакції на зазначені факти", - зазначив Порошенко.

Президент також наголосив, що парламент досі не проголосував за закони, які заборонять випускати корупційників під заставу, особливо тих, кого спіймали "на гарячому".

Нагадаємо, 2015 року ГПУ передала в суд 11 корупційних кримінальних справ на 14 посадових осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram