ГоловнаСвіт

Унаслідок заворушень у мексиканській в'язниці загинули понад 50 осіб

Бунт стався напередодні візиту Папи Римського Франциска, який планує відвідати іншу в'язницю на півночі країни

Унаслідок заворушень у мексиканській в'язниці загинули понад 50 осіб
Фото: EPA/UPG

Під час заворушень у в'язниці міста Монтеррей на північному сході Мексики загинули 52 особи, повідомляє Reuters.

Як зазначають, про це стало відомо в четвер, 11 лютого, напередодні візиту Папи Римського Франциска, який планує відвідати іншу в'язницю на півночі країни.

Інцидент назвали одним із найкривавіших у серії смертельних заворушень в останні роки через перенаселення мексиканських в'язниць.

Згідно з повідомленням, заворушення почалися у двох зонах в'язниці Topo Chico між прихильниками лідера банди, відомої як "Зета 27", та іншої групи.

За словами Родрігеса, через півтори години після початку заворушень військові та поліцейські взяли в'язницю під повний контроль. Стурбовані родичі ув'язнених зламали ворота в'язниці і кидали палиці та каміння в спецназівців усередині.

Як повідомляли, Папа Римський Франциск повинен почати свій перший візит до Мексики як понтифік у п'ятницю, 12 лютого. Наступного тижня він планує відвідати в'язницю в Сьюдад-Хуарес, що колись було одним із найжорстокіших міст світу.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2015 року в Мексиці застрелили голову одного з найжорстокіших наркокартелів "Сім'я з Мічоакана" (La Familia Michoacana) 52-річного Карлоса Росалеса Мендозу (Carlos Rosales Mendoza).

У квітні члени одного з мексиканських наркокартелів розстріляли 15 поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram