ГоловнаПолітика

НАБУ розслідує отримання Пивоварським зарплати в конверті

Звернення в бюро подав нардеп Вадим Денисенко

НАБУ розслідує отримання Пивоварським зарплати в конверті
Андрей Пивоварский
Фото: 24.ua

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський повідомив, що стосовно нього порушено кримінальну справу, про що він дізнався в Національному антикорупційному бюро.

Про це він сказав в середу на засіданні комітету Верховної Ради з питань економічної політики. Міністр повідомив, що справу відкрито за поданням "депутата Денисенка".

"Укрінформ" з посиланням на джерело пише, що кримінальна справа стосовно Пивоварського і низки інших посадових осіб міністерства розслідується з формулюванням "за фактами незаконного збагачення".

Нардеп від БПП Вадим Денисенко вранці у четвер в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив, що направляв звернення у НАБУ у зв'язку з публікаціями у пресі про виплату зарплат у конвертах в Мінінфраструктури.

"На них можна було б не звертати уваги, але тут у себе на сторінці у Фейсбуці один зі співробітників міністерства Максим Бурячок заявив, що йде з міністерства через те, що не може миритися з зарплатами в конвертах (він називав цифру від 2 до 10 тис. дол. США). Після цього я звернувся до НАБУ розглянути цю заяву цієї конкретної фізичної особи (скріншот додавався)", - заявив Денисенко.

Заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян підтвердив існування такої справи в тому числі і проти нього. За його словами, справу було відкрито у грудні 2015 року.

Зазначимо, що однією з основних вимог для повернення на посаду міністра Пивоварський називав справедливу зарплату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram