ГоловнаСвіт

Трамп і Сандерс перемогли на праймериз у Нью-Гемпширі

Клінтон посіла друге місце

Трамп і Сандерс перемогли на праймериз у Нью-Гемпширі
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

У США на праймериз у штаті Нью-Гемпшир серед республіканців лідирує мільярдер Дональд Трамп, а серед демократів - сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс.

Як повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, явка на попередніх виборах перевершила всі очікування, ставши причиною довгих автомобільних корків і величезних черг до виборчих дільниць.

Гілларі Клінтон визнала свою поразку і привітала Сандерса з перемогою, пообіцявши продовжити боротьбу "за кожен голос, у кожному штаті".

За даними компанії RealClearPolitics, напередодні виборів 54,5% прихильників Демократичної партії в Нью-Гемпширі були готові голосувати за Сандерса, 41,2% - за Клінтон. Однак за результатами підрахунку третини голосів розрив виявився ще більшим: 59% і 39% відповідно.

Те саме опитування показало, що за Трампа має намір голосувати 31,2% прихильників республіканців, тоді як усі інші висуванці не набрали більш ніж 15%. Після підрахунку третини голосів Трамп набирає 34%, його найближчий суперник-республіканець Джош Кейсік - 16%.

Наступні попередні вибори відбудуться в Південній Кароліні та Неваді.

Хоча підсумки голосування в Нью-Гемпширі не є вирішальними, успіх у цьому штаті може стати важливим психологічним фактором для всієї кампанії кандидата. Під час десяти останніх президентських виборів у США переможець праймериз у Нью-Гемпширі серед республіканців ставав офіційним кандидатом у президенти вісім разів, серед демократів - сім разів.

Нагадаємо, раніше Клінтон стала провідним кандидатом у президенти від демократів під час первинних партійних голосувань (кокусів) в американському штаті Айова. Її основним суперником вважають Дональда Трампа.

Вибори президента США пройдуть 8 листопада 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram