ГоловнаСуспільствоВійна

У полоні бойовиків на Донбасі залишаються 136 осіб, - Геращенко

9 політв'язнів утримують у російських в'язницях

У полоні бойовиків на Донбасі залишаються 136 осіб, - Геращенко
Фото: Макс Левин

Проросійські бойовики станом на 9 лютого утримують 136 полонених і заручників, повідомила Уповноважений Президента України щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, член підгрупи з обміну полоненими в Мінську Ірина Геращенко, інформує Радіо Свобода.

"За останньою інформацією, яку щотижня оновлює Служба безпеки України, в заручниках - 136 громадян України. Це і військові, і цивільні, і, крім того, 9 політв'язнів, яких утримують у російських в'язницях", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, 20 січня Ірина Геращенко повідомляла про 133 українців, які перебувають у полоні в окупованому Донбасі та РФ.

Як повідомляли, 13 січня після чергового засідання контактної групи сторони домовилися про звільнення з полону найближчим часом більш ніж 50 осіб по обидва боки конфлікту. Але обмін не відбувся.

27 січня після засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську прес-секретар представника України в групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що питання обміну заручниками залишається заблокованим сепаратистами.

Наприкінці 2015 року, за інформацією СБУ, в списку полонених і заручників було 139 українських громадян.

5 лютого бойовики "ДНР" передали українській владі 18 ув'язнених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram