ГоловнаСвіт

КНДР вдалося вивести супутник на орбіту

Наразі незрозуміло, чи він працює

КНДР вдалося вивести супутник на орбіту
Фото: EPA/UPG

КНДР вдалося вивести свій супутник на орбіту Землі, але наразі незрозуміло, чи він працює, передає Бі-бі-сі з посиланням на міністерство оборони Південної Кореї.

Неназваний представник американської влади заявив телекомпанії CNN, що запущений КНДР супутник "безконтрольно обертається на орбіті" і не здатний виконувати будь-які корисні функції.

Пхеньян заявив, що запущений в неділю супутник виконує комунікаційні функції, а вся операція з виведення його на орбіту завершилася надзвичайно успішно.

Міжнародна спільнота засудила дії Пхеньяна. Резолюції Радбезу ООН забороняють Пхеньяну будь-яку діяльність, пов'язану з ядерними технологіями, а також розробкою балістичних ракет.

У заяві, ухваленій на надзвичайному засіданні РБ, йдеться, що найближчим часом буде розглянуто резолюцію про введення санкцій щодо Північної Кореї, які стануть відповіддю на небезпечні і серйозні порушення статуту ООН.

США заявили, що якомога швидше нададуть підтримку Південній Кореї, розгорнувши на її території сучасний комплекс протиракетної оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram