ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

​У Єкатеринбурзі затримали бойовиків ІД, які готували теракти у Москві і Петербурзі

У бойовиків знайшли вибухівку, електродетонатори, вогнепальну зброю, гранати й екстремістську літературу

​У Єкатеринбурзі затримали бойовиків ІД, які готували теракти у Москві і Петербурзі
Архив
Фото: torange.biz

Співробітники спецслужб затримали сімох членів терористичного угруповання "Ісламська держава", які готували "резонансні" теракти у Москві і Петербурзі.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Затримання відбулися у Єкатеринбурзі 7 лютого. Усі затримані - члени бандгрупи, яка складається з громадян Росії і країн Центрально-Азійського регіону. Також усі вони - члени ІД. Як повідомили агентство в ФСБ, вони готували "резонансні терористичні акти з використанням саморобних вибухових пристроїв на території Москви, Санкт-Петербурга і Свердловської області".

"Встановлено, що після скоєння ДТА затримані особи планували виїхати до Сирії для участі у бойових діях у складі МТО "Ісламська держава", - повідомили у Центрі громадських зв'язків ФСБ.

За адресами проживання затриманих провели обшуки, де було знайдено вибухові речовини, електродетонатори, вогнепальну зброю, гранати, літературу екстремістського спрямування. Також було виявлено лабораторію з виготовлення саморобних вибухових пристроїв.

У ФСБ зазначили, що керівництво групою здійснював член ІД, який прибув з території Туреччини.

Стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ст. 205 ("Терористичний акт"), ст. 222 ("Незаконний обіг зброї") і ст. 222.1 ("Незаконне зберігання вибухових речовин") КК РФ.

Проводяться оперативно-розшукові та слідчі заходи зі встановлення злочинних зв'язків затриманих.

Нагадаємо, минулого тижня у Ємені вбили лідера місцевого крила ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram