ГоловнаСуспільствоПодії

Київські патрульні під час нічної погоні застрелили людину (оновлено)

Загинув 17-річний хлопець, у машині знайшли марихуану.

Київські патрульні під час нічної погоні застрелили людину (оновлено)
Фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

У ніч проти неділі співробітники патрульної поліції в Києві під час погоні застрелили людину - хлопець ще з трьома підозрюваними намагався втекти на BMW, повідомляє Еспресо.TV.

Оновлення: Начальник управління Патрульної поліції Києва Юрій Зозуля на брифінгу повідомив, що патрульні керувалися винятково нормами закону. За його словами, машина створювала небезпеку для людей у Києві.

Фото: espreso.tv

Поліцейські, за словами Зозулі, побачили, як у Солом'янському районі поблизу Севастопольської площі молоді люди сідали в машину з алкоголем. На вимогу вийти з машини водій і пасажири викинули пляшки через вікна і почали рух. Патрульні кинулися в погоню. Машина їхала по Шевченківському, Святошинському районах до Голосієва. Неодноразово грубо порушували ПДР, наражали на небезпеку пішоходів і водіїв інших машин. Погоня, додав Зозуля, тривала близько 40 хвилин.

"Автомобіль на деяких відрізках дороги, зокрема на бульварі Шевченка, рухався по зустрічній смузі на дуже великій швидкості. При під'їзді на з'їзд із проспекту Перемоги на Окружну патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь на випередження. Автомобіль ніяк не відреагував... Патрульні, керуючись статтею 46 закону "Про Нацполіцію", відкрили вогонь, щоб зупинити автомобіль через пошкодження - стріляли по колесах. Водій не зупинився", - розповів Зозуля.

Безпосередньо машину переслідували дві патрульні машини, по місту долучалися інші екіпажі, щоб заблокувати авто. У момент затримання патрульних машин було п'ять.

"Машина з порушниками почала рухатися по вулиці Заболотного, виїхала на вулицю Сірка в бік Новосілок. Там або через дорожнє покриття, або через ще щось автомобіль порушників розвернуло, він зупинився. Патрульні спробували його заблокувати своїми автомобілями, вийшли з машин... Автомобіль знову почав рух, збивши одного патрульного. Почав спочатку рух назад, потім наїхав ще на одного патрульного, який встиг відскочити буквально в останній момент перед зіткненням. Продовжилося переслідування", - повідомив начальник київських патрульних.

Автомобіль повернувся на вулицю Заболотного, де, можливо, через пошкодження, вилетів на узбіччя. Двоє пасажирів відразу вийшли з піднятими руками і здалися, а водій почав тікати. Його наздогнали і затримали.

"Після цього ми виявили, що в автомобілі перебуває четверта особа, яку поранено. Молодика з машини витягли, надавали першу медичну допомогу, робили непрямий масаж серця, намагалися його протримати живим. Близько 10 хвилин його вдалося протримати живим, після чого чоловік помер від поранень", - повідомив Зозуля.

Він також зазначив, що в потерпілого патрульного травмована нога.

За словами Зозулі, автопорушник рухався по Києву зі швидкістю понад 100 км.

На запитання, чи були порушники п'яні або під дією наркотиків, Зозуля відповів, що це встановить експертиза. При цьому він наголосив, що в патрульних були обґрунтовані підозри, оскільки чоловіки сідали в авто з алкоголем.

Екіпаж, який переслідував автопорушника, знімав погоню на відеокамеру. Відео зараз вивчає слідство. За словами Зозулі, загибель людини - наслідок того, що поліцейські стріляли по колесах під час руху, що доволі складно.

Оновлення. Нардеп Антон Геращенко, близький до голови МВС Арсена Авакова, пише, що загинув 17-річний юнак, а в машині було виявлено невелику кількість мариухани.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним результатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram