ГоловнаПолітика

ЦВК продовжує роботу з організації виборів до райрад Києва

Рішення суду про скасування голосування не набрало законної сили

ЦВК продовжує роботу з організації виборів до райрад Києва
Михаил Охендовский
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія не припиняла роботу з організації виборів у райради Києва, які мають відбутися 27 березня.

Як повідомив на брифінгу у четвер голова ЦВК Михайло Охендовський, Центрвиборчком 2 лютого завершив прийом кандидатур від місцевих політичних партій до складу районних у Києві тервиборчкомів.

ЦВК має сформувати нові склади районних тервиборчкомів до 7 лютого.

"Не виключено, що в суботу або в неділю ЦВК муситиме провести засідання, на якому розглянути питання щодо формування нових складів районних у Києві тервиборчкомів", - резюмував Охендовський.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням від 27 січня заборонив ЦВК здійснювати будь-які дії щодо районних виборів у Києві, призначених на 27 березня. Позов подали нардеп від БПП Євген Рибчинський та радикальна громадська організація "Наждак". Ці позови суд об'єднав і задовольнив.

Однак рішення суду не набуло чинності, оскільки ЦВК подала на нього апеляцію до Київського апеляційного адміністративного суду. Цей суд може або підтвердити законність рішення нижчої інстанції, і тоді воно набуде чинності, або скасувати його. Дата розгляду апеляції не відома.

23 липня 2015 року Київська міська рада передбачила створення у столиці райрад з 46 депутатами у Голосіївському, Печерському, Подільському та Шевченківському районах та з 54 депутатами в Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському, Святошинському і Солом'янському районах. Вибори в них було призначено на 27 березня 2016 року.

Райради у Києві ліквідували у 2010 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram