ГоловнаСвіт

У Єгипті вбито італійського студента

МЗС Італії закликало Єгипет до "максимальної співпраці на всіх рівнях у світлі виняткової ваги події"

У Єгипті знайдено труп італійського студента Джуліо Реджені (Giulio Regeni) зі слідами тортур.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Студент вважався зниклим безвісти з 25 січня, коли в Єгипті відзначали п'яту річницю повстання, що поклало край правлінню Хосні Мубарака.

Тіло 28-річного Реджені було знайдено закопаним біля дороги, що веде з Каїра до Александрії. Його доставили в морг Каїра. На тілі - опіки від цигарок та інші ознаки тортур. Причину смерті поки не встановлено.

За словами друзів Реджені, він зник після того, як пішов на зустріч зі ще одним своїм другом.

У зв'язку з цим інцидентом МЗС Італії викликало посла Єгипту, щоб висловити свою стурбованість. В італійському дипвідомстві заявили, що очікують від Каїра "максимальної співпраці на всіх рівнях у світлі виняткової ваги події".

Як зазначає Рейтер, згідно з копією резюме Реджені, наданою одним із його друзів, загиблий розмовляв чотирма мовами і виграв кілька стипендій. Він досліджував профспілки у Єгипті після повстання 2011 року.

Ведеться розслідування інциденту.

Спостерігачі вважають, що цей інцидент може стати новим серйозним ударом по туріндустрії Єгипту, яка постраждала після катастрофи літака А321 над Синаєм.

Нагадаємо, 31 жовтня над Сінаєм сталася найбільша у російській історії авіакатастрофа, жертвами якої стали 224 людини. На борту Airbus A321, що летів з Шарм-еш-Шейха в Санкт-Петербург, за версією ФСБ, спрацював саморобний вибуховий пристрій.

Відповідальність за теракт взяла на себе "Ісламська держава", опублікувавши фото саморобної бомби. В алюмінієвій банці з-під Schweppes ємністю 0,33 л знаходилося 250-300 г пластикової вибухівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram