ГоловнаПолітика

Порошенко, Яценюк і Гройсман запевнили послів G7 у єдності влади

Відставка Абромавичуса, мабуть, не приведе до відходу Яценюка

Порошенко, Яценюк і Гройсман запевнили послів G7 у єдності влади
Шигеки Суми
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і голова Верховної Ради Володимир Гройсман запевнили послів країн "Великої сімки" (Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія і США) у збереженні єдності української влади.

Про це журналістів за підсумками зустрічі з керівництвом держави повідомив посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

"Президент, прем'єр-міністр і спікер запевнили нас у тому, що вони працюватимуть разом, у єдності для реформування країни", - повідомив посол.

Посли у свою чергу запевнили українську владу, що підтримуватимуть їх.

Крім того, він повідомив, що в рамках зустрічі обговорювалася відставка міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Відповідаючи на питання, чому зустріч керівництва України з іноземними послами відбулася саме після відставки Абромавичуса, Сумі сказав, що це пояснюється бажанням української влади продемонструвати іноземним представникам свою єдність.

При цьому посли відмовилися коментувати будь-які можливі кадрові зміни у складі Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, на зустрічі посли країн G7 також підкреслили важливість виконання Україною зобов'язань перед МВФ для отримання фінансової допомоги від Заходу.

Причиною зустрічі стала заява міністра економіки Айвараса Абромавичуса про відставку через тиск близького до Порошенка нардепа Ігоря Кононенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram