ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Влада Іраку почала будувати бетонну стіну навколо Багдада

Багдад сподівається захиститися від джихадистів

Влада Іраку почала будувати бетонну стіну навколо Багдада
Ирак
Фото: EPA/UPG

Сили безпеки Іраку почали будівництво бетонного паркану навколо столиці Багдаду, щоб запобігти атакам бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє сьогодні агентство Рейтер.

"Захисний бар'єр навколо Багдада завадить терористам проникнути у столицю і пронести вибухівку або провести заміновані автомобілі для вбивства мирних громадян", - заявив генерал Абдель Амір аш-Шаммарі, голова центрального оперативного командування Іраку. За його словами, стіна оточуватиме місто з усіх боків, підготовчі роботи почалися в понеділок.

Як зазначає Рейтер, багато районів іракської столиці обгороджено бетонними стінами вже близько десятиліття, оскільки тоді в країні загострився конфлікт між шиїтами і сунітами. Очікується, що найближчим часом частину цих стін буде знесено, оскільки загроза жителям цих районів зійшла нанівець.

Згідно зі статистикою, минулого року жертвами насильства в Іраку стали 7515 осіб. За даними Місії ООН зі сприяння Іраку (МООНСІ), минулого грудня загинули 506 іракців, більшість із них у Багдаді - 261 людина. Угруповання ІД почало активні бойові дії на півночі і заході Іраку на початку літа 2014 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Іраку убито одного з духовних лідерів ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram