ГоловнаКультура

Кириленко поскаржився, що на українські книжки виділили занадто багато грошей

2016 року на закупівлю книг, за словами міністра, виділили 42 млн гривень

Кириленко поскаржився, що на українські книжки виділили занадто багато грошей
Фото: Макс Требухов

Міністр культури В'ячеслав Кириленко вважає, що на тлі різкого збільшення фінансування закупівлі україномовних книг для бібліотек може виникнути дефіцит їхнього асортименту.

Про це він заявив в ефірі "Українського радіо", передає Сultprostir.

"У бюджеті ми дуже сильно збільшили витрати на закупівлю україномовних книг для бібліотек. У минулому році вперше за багато років на ці цілі було виділено 9 млн гривень, а у 2016 році буде виділено 42 млн гривень. Але я побоююся ситуації, що вся ця сума може бути не вичерпана. Може, навіть немає такої кількості назв книг, яку бібліотекарі хочуть закупити", - сказав Кириленко.

У цій ситуації, на думку міністра, необхідна популяризація української книги - щоб і фахівці, і громадськість знали про новинки, які пропонують українські літератори. Цю функцію, за словами Кириленка, виконуватиме Інститут книги, за створення якого Верховна Рада проголосувала минулого тижня.

"Це така організація, яка буде цілісно займатися підтримкою книговидання, і головне - вона буде наділена функціями популяризації книгочитання, особливо серед молоді", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 25 січня відбулася церемонія нагородження премією "Літакцент року - 2015". Було названо найкращі книги минулого року в чотирьох номінаціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram