ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІД стратили 20 своїх соратників за спробу дезертирства

За даними ЗМІ, страта "спричинила паніку серед членів угруповання"

Бойовики ІД стратили 20 своїх соратників за спробу дезертирства
Боевики "Исламского государства" (Архив)
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) показово стратили 20 своїх соратників за спробу дезертирства в іракському місті Мосул.

Про це повідомляє курдське інформагентство ARA News з посиланням на свої джерела.

За даними агентства, дезертирів затримали на контрольно-пропускному пункті ІД в околицях Мосула ввечері у п'ятницю. Після того, як було встановлено, що бойовики покинули свої позиції, їх віддали у шаріатський суд. "Після короткого допиту шаріатський суд вирішив обезголовити дезертирів за звинуваченням у державній зраді", - повідомило джерело.

Зазначається, що бойовиків обезголовили в центрі Мосула на очах у сотень людей, переважно їх соратників. За даними агентства, страта "викликала паніку серед членів угруповання".

Нагадаємо, у березні 2015 року бойовики ІД стратили 18 своїх соратників за спробу здатися курдам.

Угруповання "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", набрало найбільшої сили під час дій на території Сирії, де ІД воювала проти урядових сил і набула "слави" однієї з найжорстокіших. У червні 2014 року угруповання різко активізувало свою діяльність в Іраку. Скориставшись невдоволенням іракських сунітів політикою Багдада, ІД розгорнула масований наступ на північні і північно-західні провінції Іраку і захопила великі території, де оголосила про створення так званого ісламського халіфату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram