ГоловнаПолітика

Яценюк пропонує витратити вкрадені Януковичем $1,5 млрд на армію і соцстандарти

Гроші знаходяться під арештом

Яценюк пропонує витратити вкрадені Януковичем $1,5 млрд на армію і соцстандарти
Фото: Сергей Нужненко

1,5 мільярда доларів, вкрадених режимом президента-втікача Віктора Януковича, треба використовувати на забезпечення та модернізацію армії та підвищення соціальних стандартів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у "10 хвилинах" у неділю, 31 січня, повідомляє урядовий портал.

"Сподіваюся, правоохоронна система і суддівство зроблять все, щоб кошти, які були вкрадені у народу України, були повернуті до бюджету, і це джерело буде використано на грошове забезпечення і модернізацію армії і підвищення соціальних стандартів", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що цього року уряд на 16 мільярдів гривень збільшив фінансування сектору безпеки і оборони - до 113 мільярдів, підвищивши обсяг грошового забезпечення військовослужбовців.

Одним із джерел для подальшого збільшення грошового забезпечення військовослужбовців глава уряду назвав, окрім економічного розвитку, конфіскацію активів колишнього режиму, що передбачено в законі про Державний бюджет: "Уряд не має права конфіскувати, виносити вироки, кого-небудь залучати до кримінальної відповідальності. Але в уряду є право після проведення фінансового розслідування накласти арешт на ті, чи інші активи".

Торік уряд скористався цим правом, і 1,5 мільярди доларів з активів колишнього режиму перебувають під арештом, нагадав він: "Але до сьогоднішнього дня немає ні вироку суду, ні конфіскації цих активів на користь державного бюджету України. Вже протягом півтора року вироку суду немає".

Яценюк нагадав, що провів зустріч з керівництвом Генеральної прокуратури України, Національного антикорупційного бюро та правоохоронної системи: "Сподіваюся, що після нашої зустрічі українська правоохоронна система та суддівство зроблять все для того, щоб кошти, які були вкрадені у народу України, були повернуті в бюджет, і це джерело буде використано на грошове забезпечення і модернізацію армії та підвищення соціальних стандартів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram