ГоловнаПолітика

Інформагентство "РБК-Україна" заборонили в Росії

Колись дочірній проект російського РБК покарали за кліп про смерть Путіна.

Інформагентство "РБК-Україна" заборонили в Росії
Фото: https://www.rbc.ua

Роскомнагляд обмежила доступ жителів Росії до сайту інформагентства "РБК-Україна".

Офіційне повідомлення відомства агентство виклало на своєму сайті.

"Інформація, розміщена на інформаційному ресурсі http://www.rbc.ua, містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку", - пояснено в повідомленні причини блокування.

Йдеться про матеріал "Путін помер": минулорічний кліп знову актуальний".

Водночас офіційний представник Роскомнагляду Вадим Ампелонський у коментарі російському інформагентству RNS назвав іншу причину блокування "РБК-Україна".

"Ресурс заблоковано на вимогу Генеральної прокуратури. Там були розміщені декілька матеріалів екстремістського характеру, зокрема матеріал, який закликав і Україну, і кримських татар, що проживають у Криму, до війни з Росією", - заявив Ампелонський.

При цьому, за інформацією RNS, представник російського інформагентства РБК повідомив: "Ніякого стосунку - ні юридичного, ні організаційного - російська група компаній РБК до цього ресурсу ("РБК-Україна", - ред.) не має".

Водночас у коментарі РІА "Новости" Ампелонський заявив: "У листуванні з нами вони ("РБК-Україна", - ред.) рекомендували себе як російська бандерівська група - Україна".

"РБК-Україна" раніше працював як дочірній проект російської медіа-групи РБК, однак торік шеф-редактор "РБК-Україна" Антон Підлуцький повідомив, що "ні фінансового, ні управлінського, ні організаційного стосунку до РБК" сайт уже не має.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram