ГоловнаПолітика

Україна підписала контракт про модернізацію позашляховиків Humvee

Бронеавтомобілі забезпечать моноблоковою капсулою.

Україна підписала контракт про модернізацію позашляховиків Humvee
Humvee, модернизированный по программе SCTV
Фото: textronsystems.com

Бронеавтомобілі HMMWV (Humvee), які США подарували Україні, зазнають модернізації за запатентованими технологіями компанії Textron Systems (США).

Як повідомляє держпідприємство "Спецтехноекспорт", яке входить до складу держконцерну "Укроборонпром", підписаний з Textron Systems контракт включає постачання в Україну трьох Humvee, модернізованих відповідно до програми SCTV (Survivable Combat Tactical Vehicle), а також можливість використання запатентованих технологій Textron Systems для самостійної модернізації бронеавтомобілів на підприємствах "Укроборонпрому".

Програма модернізації SCTV передбачає установлення повністю броньованої моноблокової капсули з V-подібним днищем, що серед доступних на сьогодні технологій забезпечує найвищий рівень захисту екіпажу в автомобілях цього класу.

Крім того, модернізація двигуна й удосконалення підвіски забезпечують високу продуктивність і мобільність бронеавтомобіля.

Оновлена техніка матиме посилене шасі і підвищений рівень захисту від ураження боєприпасами і осколками, що відповідатиме класифікації MRAP - типу бронеавтомобілів, захищених від підриву і атак із засідок.

Нагадаємо, 2015 року США поставили Україні 230 військових автомобілів, зокрема 30 Humvee.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram