ГоловнаСвіт

Затримано механіка EgyptAir, який міг пронести бомбу на російський А321

Підозрюваний - родич члена ІДІЛ.

Затримано механіка EgyptAir, який міг пронести бомбу на російський А321
Фото: EPA

Влада Єгипту затримала механіка авіакомпанії EgyptAir за підозрою в тому, що він проніс вибуховий пристрій на борт російського авіалайнера А321, що вибухнув 31 жовтня 2015 року.

Про це пише агентство Reuters із посиланням на інформовані джерела.

Двоюрідний брат затриманого - член терористичного угруповання "Ісламська держава".

Також затримано двох співробітників служби безпеки аеропорту і вантажника аеропорту Шарм-еш-Шейха, які, ймовірно, допомогли йому пронести бомбу на борт літака.

"Після того як Ісламська держава дізналася, що в одного з його членів родич працює в аеропорту, йому передали в торбі бомбу. Йому наказали не ставити запитань і закласти бомбу на літак", - цитує видання своє джерело.

Двох поліцейських підозрюють у тому, що "заплющили очі" на операцію. Але існує можливість, що вони просто повелися недбало.

Нагадаємо, що Єгипет до останнього часу відмовлявся визнавати терактом катастрофу А321. У середині грудня єгипетське міністерство авіації випустило доповідь, з якої випливало, що експерти не знайшли ознак причетності терористів до авіакатастрофи.

При цьому Росія визнала, що літак підірвали терористи, ще в середині листопада.

Літак Airbus A321 компанії "Когалымавиа" розбився 31 жовтня 2015 року. Всі 224 людини, які перебували на борту, загинули. Відповідальність за катастрофу взяли на себе бойовики угруповання "Вілайят Синай", котрі присягнули на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram