ГоловнаПолітика

Рада підтримала подання про арешт Сергія Клюєва

Депутат з літа 2015 року є втікачем

Рада підтримала подання про арешт Сергія Клюєва
Фото: LB.ua

Верховна Рада в четвер підтримала подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата Сергія Клюєва, внесені Генеральною прокуратурою. За них проголосували відповідно 231, 228 і 228 депутатів.

Під час виступу перед депутатами заступник генерального прокурора Юрій Севрук повідомив, що Клюєва підозрюють в участі в схемі присвоєння Віктором Януковичем резиденції "Межигір'я".

Генпрокуратура вписала Межигір'я в справу Клюєва в червні 2015 року. Його підозрюють у наданні неправомірної вигоди Віктору Януковичу у вигляді безкоштовного користування будівлями та приміщеннями в урочищі Межигір'я, аби Янукович, зі свого боку, посприяв братам Клюєвим отримати посади і у веденні бізнесу з використанням бюджетних коштів.

Звинувачення стосується статей 209 (відмивання злочинних доходів), 203 (зайняття забороненими видами господарської діяльності), 358 (підробка документів), 368 (одержання хабара), 369 (дача хабара) Кримінального кодексу України.

У попередньому поданні Клюєва підозрювали лише в заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство) в особливо великих розмірах. Йшлося про заволодіння ВАТ "Завод напівпровідників" 2007 року й обслуговуванні його кредиту за рахунок бюджетних коштів.

У рамках розслідування цієї справи Верховна Рада влітку 2015 року зняла імунітет з нардепа, проте незабаром він утік.

У листопаді 2015 року стало відомо, що Генпрокуратура відкликала подання з приводу Клюєву для його доопрацювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram