ГоловнаПолітика

Азаров, Арбузов, Клюєв і Ставицький виграли в ЄС суд про замороження їхніх активів (оновлено)

Суд задовольнив позови українських чиновників часів Януковича

Азаров, Арбузов, Клюєв і Ставицький виграли в ЄС суд про замороження їхніх активів (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Європейський суд скасував замороження активів екс-голови Адміністрації президента Андрія Клюєва, екс-прем'єра Миколи Азарова, екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова і екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького.

Про це повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йожвяк (Rikard Jozwiak) у своєму мікроблозі Twitter.

"Європейський суд анулював заморожування активів Клюєва, Азарова, Арбузова та Ставицького", - написав він.

Зокрема, суд оголосив рішення у справах: T-434/14 Сергій Арбузов проти Ради ЄС, T-341/14 Сергій Клюєв проти Ради ЄС, T-486/14 Едуард Ставицький проти Ради ЄС і в об'єднаній справі Т-331/14 & Т-332/14 Микола Азаров & Олексій Азаров проти Ради ЄС.

Оновлення. Рішення суду ЄС стосується скасування арешту активів тільки на перший рік санкцій - у період з березня 2014 року по березень 2015 року, пишуть Українські новини з посиланням на заяву суду.

Наступного року активів Миколи Азарова вже не заморожували. Азаров-старший, Клюєв, Арбузов оскаржили в суді продовження арешту на другий рік (проте це вже предмет інших позовів), а Ставицький скарги не подавав.

"Тож незважаючи на анулювання заморожування активів за період з 6 березня 2014 року по 5 березня 2015 року, активи трьох українців, які почали провадження стосовно нових обмежувальних заходів (Азаров, Арбузов і Клюєв), залишатимуться замороженими, допоки суд не ухвалить рішення щодо періоду після 6 березня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 22 січня з офіційного сайту Інтерполу зникли дані майже всіх українських чиновників часів Януковича, які перебували в міжнародному розшуку. Пізніше в організації уточнили, що не видаляли інформацію про розшук, а тільки обмежили її надання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram