ГоловнаПолітика

Голова "Укргазвидобування" отримує майже 1 мільйон гривень на місяць, - ЗМІ

Директори регіональних філій держпідприємства отримують 65% від його окладу.

Голова "Укргазвидобування" отримує майже 1 мільйон гривень на місяць, - ЗМІ
Фото: facebook.com/Ukrgasvydobuvannya

Голова правління "ПАТ Укргазвидобування" Олег Прохоренко отримує майже мільйон гривень заробітної плати на місяць. Про це повідомила прес-служба депутатської групи "Воля народу" з посиланням на слова голови Ярослава Москаленка на погоджувальній раді, інформують "Українські новини".

Критикуючи нинішню провальну політику уряду, парламентарій оголосив інформацію, що 30 грудня минулого року голові "Укргазвидобування" Олегові Прохоренку встановлено оклад у розмірі 398 000 гривень.

Окрім цього, відповідно до колективного договору, йому нараховується щомісячна премія 75%, надбавка за інтенсивність праці 50%, надбавка за роботу з таємними документами 15%.

"Разом виходить 955 320 тис. грн/міс.", - заявив Москаленко.

Фото: ukranews.com

Крім того, на підставі галузевої угоди і, ґрунтуючись на розмірі власного окладу, Прохоренко встановив, що директори філій "Укргазвидобування" отримують 65% від його нового окладу.

Фото: ukranews.com

Така ситуація стала можлива у зв'язку з тим, що 5 грудня 2015 року постановою Кабміну підприємства паливно-енергетичного комплексу були передані в підпорядкування Міністерства економіки, яке через свою бездіяльність фактично дозволило правлінню НАК "Нафтогаз України" одноосібно управляти всім паливно-енергетичним комплексом.

Для порівняння політик нагадав, що у президента посадовий оклад у 2016 році - 11 000 гривень, у прем'єр-міністра - 8 тис., у міністрів - 7,5 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram