ГоловнаПолітика

У ГПУ повідомили про витік інформації у справі "діамантових прокурорів"

Допитують слідчих і прокурорів

У ГПУ повідомили про витік інформації у справі "діамантових прокурорів"
Александр Корниец
Фото: Центр Протидії Корупції

Слідчих і прокурорів у справі так званих "діамантових прокурорів" (колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника керівника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна) викликали для пояснень витоку даних досудового розслідування.

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури.

"Виклик працівників прокуратури та отримання від них пояснень було здійснено в рамках службового розслідування за фактом розголошення працівником органів прокуратури в мережі Інтернет даних досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно А. Корнійця і В. Шапакіна", - наголошено в повідомленні.

У ГПУ наголосили, що жодних інших запитань, які не стосувалися цього кримінального провадження, прокурорам не ставили.

"При цьому варто зауважити, що службове розслідування проводить комісія працівників кількох структурних підрозділів центрального апарату Генеральної прокуратури України, а не тільки управління внутрішньої безпеки і захисту працівників прокуратури", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Також повідомляють, що однією з підстав для призначення службового розслідування стала та обставина, що витік інформації міг статися від прокурорів і слідчих у справі Корнійця і Шапакіна, які працюють у тих самих підрозділах, які здійснюють і досудове розслідування.

Нагадаємо, 6 липня в будівлі головного слідчого управління ГПУ було затримано першого заступника голови СУ ГПУ Шапакіна і заступника прокурора Київської області Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У затриманих вилучили близько 500 тис. доларів, коштовності та цінні папери.

У Шапакіна було знайдено $130 тис. у кабінеті; $30 тис і €22 тис. у будинку; $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі; документи на депозитні вклади на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси. Під час обшуку в Корнійця також було знайдено 35 пакетів із діамантами загальною кількістю 65 каменів.

9 липня Шапакін вийшов під заставу в розмірі 3,2 млн гривень. Корнієць таку суму зібрати не зміг і залишився під вартою. Підприємець Валерій Гібаленко, якого підозрюють у дачі хабара прокурорам, також вийшов під заставу 3,2 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram