ГоловнаПолітика

Яценюк виступив за оновлення коаліційної угоди

Глава Кабміну зажадав, "не гаючи часу, призначити на урядові посади компетентних фахівців"

Яценюк виступив за оновлення коаліційної угоди
Фото: Сергей Нужненко

Глава уряду Арсеній Яценюк 24 січня в щотижневій телепрограмі "10 хвилин з прем'єр-міністром України" виступив за оновлення коаліційної угоди.

Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну України.

"Я виступаю за оновлення коаліційної угоди. З політичного маніфесту угода має бути перетворена на політично та юридично зобов’язуючий документ з чітким графіком роботи та послідовністю кроків", - підкреслив прем'єр України.

Як зазначив глава уряду, в кожній державі, де відбувалися схожі перетворення, парламентські коаліції схвалювали до 90% запропонованих урядом рішень: "У нашому випадку про такий рівень підтримки коаліційного уряду з боку членів парламентської коаліції навіть не доводиться говорити", - сказав Яценюк.

Глава Кабміну підкреслив, що тривалий час коаліція не визначається з низкою міністрів як на звільнення, так і на призначення.

Він звернувся до парламентської коаліції з вимогою "невідкладно розпочати прозоре і публічне обговорення можливих кандидатів і, не гаючи часу, призначити на урядові посади компетентних фахівців, які користуватимуться довірою і підтримкою коаліції".

Нагадаємо, в телезверненні 24 січня Яценюк також пообіцяв нові робочі місця і чесну приватизацію в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram