ГоловнаПолітика

"Народний Фронт" саботує призначення Ковальчука на посаду першого віце-прем'єра

"Під Ковальчука" вже почали збирати голоси.

"Народний Фронт" саботує призначення Ковальчука на посаду першого віце-прем'єра
Фото: Макс Левин

Давній соратник Віталія Кличка, нинішній заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук може зайняти посаду першого віце-прем'єр-міністра, якщо на це дасть згоду "Народний Фронт". Проте прем'єр Арсеній Яценюк виступає категорично проти цього призначення, чим автоматично блокує його.

Про це йдеться в матеріалі шеф-редактора LB.uа Соні Кошкіної "Відкладена війна".

"Головне з питань (при переформатуванні уряду - ред.) - портфель першого віце-прем'єра. Ключовий на нього претендент сьогодні - заступник голови АП Віталій Ковальчук. Вважають, що в заступниках Ковальчук засидівся. Заслуги на ниві виборчої кампанії, особливо реалізація проекту «Наш край» (за інформацією LB.ua, цей експеримент в АП визнали успішними і вирішили - з прицілом на наступні парламентські - продовжувати), дає йому якісь підстави розраховувати на підвищення", - йдеться в тексті.

"Щодо Ковальчука, то він - наскільки можна судити - більше тяжіє до віце-прем'єрства. По-перше, нові горизонти. По-друге, публічна площина, за якою він відверто затужив. По-третє, Банковій гостро необхідно впровадити в КМУ свою людину. Отакого «наглядача» за Яценком. Геннадій Зубко (нинішній перший віце-прем'єр) з цією роллю відверто не дає собі ради, як ми розуміємо. Принципове «добро» від Президента отримано, і Кононенко вже почав збирати «під Ковальчука» голоси. Заковика лише в тому, що на призначення першого віце необхідна згода прем'єра. А прем'єрові перший віце Ковальчук не потрібен. Абсолютно не потрібен. Свою згоду Яценюк давати не збирається. А «Народний Фронт» (значна його частина) - голоси", - пише Соня Кошкіна.

Докладно про це читайте в повній версії матеріалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram