ГоловнаСвіт

Путін пояснив розвал СРСР "підривною" діяльністю Леніна

На думку президента РФ, "вождь революції заклав атомну бомбу під будівлю, що називається Росією"

Путін пояснив розвал СРСР "підривною" діяльністю Леніна
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін різко висловився про результати діяльності та ідеї вождя революції Володимира Леніна.

На думку російського президента, це призвело до руйнування історичної Росії, повідомляє "Интерфакс".

Таким чином Путін відповів голові Курчатовського інституту Михайлу Ковальчуку, який на засіданні президентської Ради з науки і освіти процитував поему Бориса Пастернака "Висока хвороба". У ній письменник аналізує Жовтневу революцію і каже про Леніна: "І ось, його побачивши наяву, я думав, думав без кінця про авторство його і право насмілюватися від першої особи".

"Відповідь така: він керував плином думок і тільки тому - країною", - провадив далі Ковальчук, запропонувавши і в науковому середовищі "знайти такі організації, які мають керувати плином думок у конкретних напрямках".

На думку Путіна, "управляти плином думок це правильно, потрібно тільки, щоб ці думки привели до правильних результатів, а не як у Володимира Ілліча".

"А то в кінцевому підсумку ці думки призвели до розвалу Радянського Союзу, ось до чого. Там багато було думок таких: автономізація і так далі. Заклали атомну бомбу під будівлю, що називається Росією, вона і рвонула потім. І світова революція нам не потрібна була. Ось така думка там", - сказав Путін, завершуючи засідання президентської ради.

Нагадаємо, раніше сьогодні лондонський суд дійшов висновку, що колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка, імовірно, вбили за особистим наказом Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram