ГоловнаСвіт

Озброєні бойовики напали на університет у Пакистані (оновлено)

Відповідальність за напад узяло на себе угруповання "Талібан"

Озброєні бойовики напали на університет у Пакистані (оновлено)
Пакистанские военные возле университета Бача Хан
Фото: EPA/UPG

У місті Чарсадда на північному заході Пакистану озброєні бойовики напали на університет.

Про це повідомляє ВВС.

Зазначають, що нападники штурмують вхід у навчальний заклад. Цієї миті тривають перестрілки. Поліція заявляє, що пролунали два вибухи.

За інформацією телеканалу Geo TV, загинули 15 людей, поранені щонайменше 50 осіб. Крім того, вбито двох нападників.

Повідомляють, що близько п'яти поранених перебувають у критичному стані. З кампусу і гуртожитки університету евакуювали людей.

Місцеве видання The Dawn Tribune повідомляє, що відповідальність за напад взяло на себе угруповання "Талібан".

Оновлено: Як повідомляє агентство Рейтер з посиланням на пакистанських силовиків, жертвами бойовиків стали 19 осіб. Разом з тим, джерела агентства повідомляють, що їхня кількість може зрости до 40.

Крім того, один зі співрозмовників агентства заявив, що безпеку в кампусі "забезпечено на 90%", є 51 поранений. Представник поліції повідомив, що близько 70% студентів вже врятовано.

Також силовики повідомили, що бойовики під час нападу на університет скористалися тим, що на вулиці стояв густий туман.

Сьогодні вдень в університеті мав відбутися вечір пам'яті, присвячений річниці смерті Абдули Гаффар-хана - політичного і духовного лідера пуштунів, соратника і послідовника Махамтими Ганді, який закликав до ненасильницького опору британським колонізаторам і засновника першої в світі професійної ненасильницької армії, на честь якого і було названо університет. У зв'язку з заходом університет, крім 3000 студентів, мав прийняти ще близько 600 гостей.

Оновлено об 11:45. Як повідомляє пакистанське видання Dawn, поліція підтвердила загибель 21 людини. Армія заявила про чотирьох убитих бойовиків у жилетах, начинених вибухівкою, а також про те. що стрілянина вже припинилася.

За попередніми даними, загалом школу атакували близько 10 осіб, вік яких оцінюється у 18-25 років.

Оновлено о 15:15. Офіційний представник пакистанського "Талібану" заявив, що ісламістський рух не причетний до нападу, повідомляє агентство Рейтер. При цьому агентство зазначає, що раніше один з командирів талібів заявив, що в нападі брали участь чотири бойовики руху, тому поки що невідомо, чому прозвучали дві суперечливі заяви.

Точне число жертв досі невідоме, проте, за даними пакистанського

Dawn, йдеться про 21 загиблого.

Місто Чарсадда розташоване за 50 км від міста Пешавар, у якому 2014 року таліби захопили школу. Жертвами нападу тоді стали 132 людини, з них 124 - діти. Ще 245 осіб отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram