ГоловнаСвіт

У Венесуелі оголосили надзвичайний економічний стан

"Ці заходи ухвалено для захисту людей, а не проти народу"

У Венесуелі оголосили надзвичайний економічний стан
Очередь в одном из магазинов Каракаса
Фото: EPA/UPG

У Венесуелі 15 січня оголосили надзвичайний економічний стан. Наказ президента Ніколаса Мадуро опубліковано в Офіційному віснику №40,828.

Про це повідомляє Sumarium.

Указ спрямований на "захист соціальних прав на освіту, охорону здоров'я, житло та спорт усіх венесуельців", зазначено в повідомленні урядового інформаційного агентства Венесуели (АВН).

Указом президента Венесуели надзвичайний економічний стан оголошено в країні на 60 днів.

Нещодавно призначений міністр економіки і виконавчий віце-президент з економічної зоні Салас заявив, що указ ухвалено для залучення іноземних інвестицій, спрощення процедури імпорту та спонукання приватного сектору збільшити обсяги виробництва.

"Ці заходи ухвалено для захисту людей, а не проти народу", - додав він міністр, попросивши "дотримуватися спокою" і закликавши запастися "оптимізмом і надією", тому що "це команда, яка об'єднує зусилля".

Нагадаємо, Венесуела очолила рейтинг країн з найгіршим прогнозом економічного зростання, який склало видання Bloomberg після опитування економістів. ВПП країни, яка майже повністю залежить від експорту здешевілої нафти, може скоротитися на 3,3%. Це більше, ніж у будь-якої іншої з 92 країн світу, які включено в рейтинг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram