ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Голову Мінсільгоспу Росії не пустили в Німеччину

Російська делегація відмовилася брати участь у аграрній виставці в Берліні

Голову Мінсільгоспу Росії не пустили в Німеччину

Голові Міністерства сільського господарства Російської Федерації Олександру Ткачову, який збирався на аграрну виставку в Берлін, відмовили в німецькій візі через те, що він перебуває в санкційному списку Євросоюзу.

Про це повідомляє "Интерфакс".

У зв'язку з відмовою Ткачову у візі російська делегація відмовилася брати участь у заході.

"Росія планувала взяти участь у Всесвітній продовольчій і аграрній виставці "Зелений тиждень-2016", але у зв'язку з тим, що МЗС ФРН відмовилося видати дозвіл на прибуття в Берлін міністра Олександра Ткачова, внесеного до санкційних списків ЄС, автоматично стала неможливою участь у форумі російської делегації, особливо з урахуванням того, що на полях виставки заплановано міжнародні багатосторонні заходи міністерського рівня, включаючи глобальний аграрний форум і зустріч міністрів сільського господарства широкого складу", - заявили в російському міністерстві.

Найбільший європейський сільськогосподарський ярмарок "Зелений тиждень" проходить із 15 по 24 січня. Торік виставка зареєструвала понад 1,7 тисячі учасників із 68 країн, захід упродовж тижня, за даними організаторів, відвідали 415 тис. осіб. Росія брала участь у "Зеленому тижні" 22 рази.

Нагадаємо, Євросоюз продовжив санкції проти Росії до 31 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram